Σάββατο 19 Δεκεμβρίου 2015

Άμεση έκδοση εγκυκλίου ζητά η Ομοσπονδία μας για την απογραφή των προερχομένων εκ Πανελληνίων Εξετάσεων αστυνομικών

Την 16-12-2015, έλαβε χώρα σύσκεψη στο Υπουργείο Εσωτερικών & Διοικητικής Ανασυγκρότησης μεταξύ αντιπροσωπείας της Ομοσπονδίας μας, με επικεφαλής τον Πρόεδρο, κ. Γρηγόριο ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟ, και του Υπουργού μας, κ. Παναγιώτη ΚΟΥΡΟΥΜΠΛΗ, σε συνέχεια της από 07-10-2015 επιστολής μας προς αυτόν, αναφορικά με την απογραφή των εκ Πανελληνίων Εξετάσεων αποφοίτων της Σχολής Αστυφυλάκων, ως επιπέδου τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Ειδικότερα, αναπτύχθηκε από πλευράς μας το πλαίσιο των διατάξεων του άρθρου 25 παρ. 4 του ν.4058/2012 που εντάσσει τους αστυνομικούς μέσω Πανελληνίων Εξετάσεων στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, το περιεχόμενο των υπ' αριθ. 1917/2013 και 2214/2013 αποφάσεων του Ε' Τμήματος του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών και της από 10-06-2013 επιστολής του Γενικού Γραμματέα Δημόσιας Τάξης κ. Αθανάσιου ΑΝΔΡΕΟΥΛΑΚΟΥ προς τον Γενικό Γραμματέα Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης κ. Δημήτριο ΣΤΕΦΑΝΟΥ. Επίσης, τονίστηκε ότι, παρότι το ζήτημα είχε ρυθμιστεί νομοθετικά με τις εν λόγω διατάξεις, συζητήθηκαν και κρίθηκαν οι αιτήσεις ακυρώσεως της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αττικής για τη μη αντιστοίχιση της Σχολής Αστυφυλάκων ως επιπέδου τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, καθότι η Διοίκηση εξακολουθούσε να αρνείται την εφαρμογή του νόμου.
Ο Υπουργός, κ. Παναγιώτης ΚΟΥΡΟΥΜΠΛΗΣ, από πλευράς του μας γνώρισε ότι είναι ενήμερος για το θέμα της απογραφής, αφού είχε προηγηθεί, τόσο έγγραφη όσο και προφορική επικοινωνία με το επιτελείο του, δηλώνοντας αλληλέγγυος με το σύννομο του αιτήματος των αστυνομικών που προέρχονται από τις Πανελλήνιες Εξετάσεις. Προς την κατεύθυνση αυτή, μας γνώρισε ότι εντός της τρέχουσας εβδομάδας, αναμένει από την Ομοσπονδία μας την αποστολή υπομνήματος – εισηγητικού, προκειμένου να αναλάβει πρωτοβουλίες άρσης της αδικίας της εν λόγω κατηγορίας εργαζομένων. Παράλληλα, επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον Αναπλ. Υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, κ. Χριστόφορο ΒΕΡΝΑΡΔΑΚΗ, ώστε, να παραλάβει το προαναφερόμενο υπόμνημα - εισηγητικό μας και να εκδώσει άμεσα τη σχετική εγκύκλιο για την τροποποίηση της απογραφής των αστυνομικών.
Η Ομοσπονδία μας, μέσω των παραπάνω ενεργειών της, δηλώνει παρούσα και στην απογραφή των εκ Πανελληνίων Εξετάσεων συναδέλφων μας αστυνομικών, αναφορικά με τα δίκαια και σύννομα αιτήματά τους, τονίζοντας ότι δεσμεύεται να εξαντλήσει τα μέσα που διαθέτει αλλά και να τους υποστηρίξει έως ότου εφαρμοστεί ο νόμος.
Με εκτίμηση,
          Για την Εκτελεστική Γραμματεία της Π.Ο.ΑΣ.Υ.

    O Πρόεδρος                          Ο Γενικός Γραμματέας
ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ Γρηγόριος      ΜΑΛΛΙΚΟΠΟΥΛΟΣ Κωνσταντίνος



Δεν υπάρχουν σχόλια: