Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2015

Έγγραφο της Π.Ο.ΑΣ.Υ. για Ανακατανομή Υπηρεσιακών Οχημάτων – Ενίσχυση με οχήματα τύπου Van.

Προς: Τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας
 Αντιστράτηγο κ. Δημήτριο ΤΣΑΚΝΑΚΗ

Κοιν.: 1) Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών & Διοικητικής Ανασυγκρότησης
 2) Δ/νση Τεχνικής Υποστήριξης Α.Ε.Α
3) Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσπρωτίας – Καρδίτσας – Νότιας Δωδεκανήσου

Θέμα:«Ανακατανομή Υπηρεσιακών Οχημάτων – Ενίσχυση με οχήματα τύπου Van»

 Οι Ενώσεις Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσπρωτίας – Καρδίτσας – Νότιας Δωδεκανήσου με τα επισυναπτόμενα υπ’ αριθ. 403/1/1-α από 16/10/2015, υπ’ αριθ. Δ.Υ. από 8/10/2015 και υπ’ αριθ. Δ.Υ. από 08/10/2015 έγγραφά τους αντίστοιχα,αναφέρουν τους λόγους για τους οποίους θεωρούν ότι πρέπει να γίνει η ανακατανομή των Υπηρεσιακών Οχημάτων σε όλη τη Χώρα, λαμβάνοντας υπ’ όψη τις πραγματικές ανάγκες της κάθε περιοχής, ώστε να λειτουργήσουν εύρυθμα οι Αστυνομικές Υπηρεσίες.

Επιπρόσθετα, η Συνδικαλιστική Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ορεστιάδας με το επισυναπτόμενο υπ’ αριθ. 27/2015 από 14/10/2015 έγγραφό της, καταγγέλλει ότι τα οχήματα τύπου van για την αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης έχουν ξεπεράσει το 1.000.000 χιλιόμετρα το καθένα, χωρίς τον απαιτούμενο τεχνικό έλεγχο που προβλέπεται από το άρθρο 11 παρ. 4 του Π.Δ. 45/2008.

Παράλληλα, υπάρχει αδυναμία εκτέλεσης των υπηρεσιακών επιχειρήσεων, αλλά και σοβαρός κίνδυνος για την σωματική ακεραιότητα των συναδέλφων μας. Για το λόγο αυτό παρακαλούμε όπως γίνει δεκτό το αίτημα της Σ.Ε.Α.Υ. Ορεστιάδας για την αντικατάσταση των οχημάτων αυτών με νέα, τύπου van, που να πληρούν τις προδιαγραφές για το σκοπό
Το όλο ζήτημα όπως αντιλαμβάνεστε χρήζει άμεσης αντιμετώπισης, πριν λάβει μορφή χιονοστιβάδας. Εκτός και αν με τις περικοπές δαπανών αφήνονται ενσυνείδητα οι Υπηρεσίες να μαραζώνουν και ο ένστολος ανυπεράσπιστος στις επικρίσεις και τα αρνητικά

Από την πλευρά μας δηλώνουμε ξεκάθαρα ότι δεν θα επιτρέψουμε να στραφεί η κοινωνία εναντίον μας, αλλά εναντίον όσων ευθύνονται για την τραγική κατάσταση στην οποία μας οδηγούν με τις αποφάσεις τους.
   

Δεν υπάρχουν σχόλια: