Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2015

Επίσημη ανακοίνωση της Π.Ο.ΑΣ.Υ. για την μισθοδοσία και την νυχτερινή αποζημίωση.


Αθήνα 21 Οκτωβρίου 2015

Αρ. Πρωτ.: 500/12/15

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

Πριν από λίγο ολοκληρώθηκε η συνάντηση της αντιπροσωπείας του Προεδρείου της Ομοσπονδίας
μας με τον Υποστράτηγο κ. Γεώργιο ΚΩΤΣΑΚΗ, Προϊστάμενο του Κλάδου Οικονομοτεχνικής Υποστήριξης και Πληροφορικής/Α.Ε.Α, αναφορικά με τα μειωμένα νυχτερινά μηνός Σεπτεμβρίου έτους 2015 στη μισθοδοσία Νοεμβρίου που προέκυψε χθες, 20-10-2015, μέσω της ανάγνωσης των ηλεκτρονικών αναλυτικών σημειωμάτων αποδοχών.

Ειδικότερα, τέθηκαν στον κ. Κλαδάρχη ερωτήματα που αφορούν: α) την επίλυση του ως άνω προβλήματος με τα νυχτερινά στην επόμενη μισθοδοσία, β) την πιθανότητα μετακύλισης του προβλήματος στα πενθήμερα, γ) την εκτίμησή τους για το αν το πρόβλημα με την ποσόστωση των νυχτερινών θα συνεχιστεί στις επόμενες μισθοδοσίες και δ) τις ενέργειες που έπραξε μέχρι σήμερα το Επιτελείο του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας για το εν λόγω θέμα.

Από πλευράς του μας απήντησε ότι, το πρόβλημα οφείλεται στη μη ύπαρξη χρημάτων στον σχετικό ΚΑΕ των νυχτερινών, πρόβλημα το οποίο γνωρίζαμε από τον Αύγουστο, όπου διενεργήθηκε σχετική αλληλογραφία με το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους για επιπρόσθετη έγκριση 4.000.000,00 € περίπου και η απάντηση ήταν αρνητική. Επίσης, μας γνώρισε ότι εκκρεμεί και νέο αίτημα έγκρισης επιπρόσθετης πίστωσης από τα τέλη του προηγούμενου μήνα. Σχετικά με τη συνέχιση του προβλήματος των νυχτερινών και στις επόμενες μισθοδοσίες του τρέχοντος έτους, αλλά και της μετακύλισης του προβλήματος στα πενθήμερα, μας απήντησε ότι δε θα υπάρξει πρόβλημα στις επόμενες μισθοδοσίες, εφόσον βέβαια βρεθούν οι αντίστοιχες πιστώσεις.

Ολοκληρώνοντας την παραπάνω συνάντηση, τονίσαμε ότι είναι αδύνατον κάθε χρόνο να υπάρχει το ίδιο πρόβλημα και το Επιτελείο του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας να είναι ένας απλός παρατηρητής χωρίς να έχει βρεθεί μέχρι σήμερα λύση, με δεδομένο ότι δεν είναι κάτι καινούργιο, αλλά κάτι που δυστυχώς επαναλαμβάνεται τα τελευταία έτη. Επίσης, τονίσαμε ότι είναι αδιανόητο να μην υπάρχει έγκαιρη ενημέρωση των συναδέλφων μας αναφορικά με τις αποδοχές τους, προκειμένου να προγραμματίσουν και αυτοί τις ανάγκες τους και άστοχο να κρύβονται κάποιοι πίσω από τα αναλυτικά σημειώματα αποδοχών των εργαζομένων.

Ύστερα από τα παραπάνω και αφού συγκεντρώσουμε κάθε αναγκαία πληροφορία, η Ομοσπονδία μας θα αποστείλει αναλυτικό υπόμνημα με το ως άνω πρόβλημα στους αρμόδιους Υπουργούς κ.κ. Ευκλείδη ΤΣΑΚΑΛΩΤΟ και Νικόλαο ΤΟΣΚΑ για την άμεση επίλυσή του και αναμένοντας την εξέλιξή του, θα εντείνουμε τις προσπάθειές μας προς πάσα κατεύθυνση και με οποιοδήποτε πρόσφορο μέσο, ώστε να καταβληθούν εγκαίρως τα δεδουλευμένα στους συναδέλφους μας.

Η Ασφάλεια πληρώνεται!!!

Το Κράτος δεν έχει μόνον απαιτήσεις από τους έλληνες φορολογούμενους αστυνομικούς, αλλά και τις βασικές υποχρεώσεις απέναντί τους!!!

Για την Εκτελεστική Γραμματεία της Π.Ο.ΑΣ.Υ.

O Πρόεδρος
Ο Γενικός Γραμματέας
ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ Γρηγόριος
ΜΑΛΛΙΚΟΠΟΥΛΟΣ Κωνσταντίνος

Δεν υπάρχουν σχόλια: