Σάββατο 3 Οκτωβρίου 2015

Αντίδραση και δυσαρέσκεια της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αργολίδας .....Ούτε ένας αστυνομικός στην Αργολίδα με τις έκτακτες μεταθέσεις

Την έντονη αντίδρασή της για τη μη ενίσχυση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αργολίδας με προσωπικό με τις έκτακτες-συμπληρωματικές μεταθέσεις εκφράζει η Ένωση τού νομού με επιστολή της προς τους εκλεγμένους βουλευτές της Αργολίδας, την ΠΟΑΣΥ και τον Επιθεωρητή Νοτίου Ελλάδας:
Η Ένωση μας με έκπληξη πληροφορήθηκε την Απόφαση του αρμόδιου Συμβουλίου Μεταθέσεων του Αρχηγείου Ελληνικής Αστυνομίας το οποίο συνεδρίασε την 28/9/2015 να μην τοποθετήσει κανέναν αστυνομικό στην Δ.Α.ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ κατά τις έκτακτες – συμπληρωματικές μεταθέσεις έτους 2015.
     Η εξαίρεση της Δ.Α.ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ από την ενίσχυση της με έμψυχο δυναμικό, μας προβληματίζει και εκφράζουμε τα έντονα παράπονα μας, την δυσαρέσκεια μας, την μεγάλη ανησυχία που υπάρχει όσον αφορά την εύρυθμη λειτουργία των υπηρεσιών αλλά και την ανάγκη που έχουν οι πολίτες της Αργολίδας για καλύτερη και αποτελεσματικότερη αστυνόμευση.
     Το μεγάλο μας ερώτημα είναι πως θα λυθούν τα όποια λειτουργικά προβλήματα υπάρχουν στις υπηρεσίες από την μεγάλη έλλειψη σε αστυνομικό προσωπικό και πως θα βελτιώσουμε την πρόληψη και την καταπολέμηση της εγκληματικότητας και της παραβατικότητας.
     Η πρόληψη, η καταπολέμηση της εγκληματικότητας και της παραβατικότητας όμως απαιτεί αυξημένη αστυνόμευση που για να επιτευχθεί χρειάζεται να υπάρχει αστυνομικό προσωπικό που αυτή την στιγμή υπολείπετε από την Δ.Α.Αργολίδας με αποτέλεσμα να υπάρχει λειτουργικό πρόβλημα στις υπηρεσίες της.
     Πρέπει να τονίσουμε ότι με τον Νόμο 4249/2014 καταργήθηκαν 6.700 οργανικές θέσεις αστυφυλάκων από την ΕΛ.ΑΣ. και αυτό είχε μεγάλο αντίκτυπο στην Δ.Α.Αργολίδας καθώς κατά την εφαρμογή του Νόμου η οργανική δύναμη του αστυνομικού προσωπικού μειώθηκε κατά (51) θέσεις, με αποτέλεσμα να εξαφανιστούν τα οργανικά μας κενά με την ανωτέρω νομοθετική πράξη.
     Όταν σε μια Διεύθυνση Αστυνομίας μειώνεις την οργανική της δύναμη κατά (51) θέσεις και αυτή λειτουργεί με οριακή αστυνομική δύναμη τότε δημιουργούνται επιπρόσθετα προβλήματα και δυσλειτουργίες στις υπηρεσίες οι οποίες δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους, να επανδρώσουν σε όλες τις βάρδιες περιπολικά με πλήρωμα και αστυνομικά κτίρια να μην φυλάσσονται σε όλες τις βάρδιες του 24ώρου.
     Επισημαίνουμε ότι από την ίδια οργανική δύναμη έχουν επανδρωθεί οι ειδικές ομάδες ΟΠΚΕ, ΟΕΠΤΑ, ΔΙΑΣ Ναυπλίου, ΔΙΑΣ Άργους, ο Αστυνομικός της Γειτονιάς, ο Σκοπός Δικαστηρίων Ναυπλίου, η ενίσχυση του Α.Σ. Λυγουριού και η αναβάθμισή του και εάν ιδρυθεί ομάδα με ποδήλατα και αυτή από το υπάρχον αστυνομικό προσωπικό θα επανδρωθεί.
     Επίσης πρέπει να ληφθεί υπ'όψιν ότι στην περιοχή αστυνόμευσης της Δ.Α.Αργολίδας  λειτουργούν δύο Σωφρονιστικά Καταστήματα, η Δικαστική Φυλακή Ναυπλίου και η Αγροτική Φυλακή Τίρυνθας καθώς ότι έχει έδρα το Εφετείο Ναυπλίου όπου απαιτούνται αυξημένα μέτρα φύλαξης και επιτήρησή τους.  Παράλληλα πρέπει να συνυπολογιστεί ότι η Αργολίδα με τους τόσου αρχαιολογικούς χώρους και ιστορικά μνημεία αποτελεί ένα από τους δημοφιλέστερους τόπους προορισμού στη χώρα μας το ελάχιστο δε της απόστασης της από την πρωτεύουσα (Αθήνα) ευνοεί την μετακίνηση όχι μόνο επισκεπτών αλλά και κακοποιών οι οποίοι συχνά εκδηλώνουν την παράνομη δράση τους στην περιοχή μας.
     Το ότι η Δ.Α.Αργολίδας αντιμετωπίζει την υπάρχουσα εγκληματικότητα με αποτελεσματικότητα, εξιχνιάζοντας τις πιο πολλές εγκληματικές πράξεις αυτό οφείλεται στον επαγγελματισμό που επιδεικνύουν οι συνάδελφοι, στο τεράστιο φιλότιμο που διαθέτει το προσωπικό της ως προς τις προσφερόμενες υπηρεσίες αφιερώνοντας αρκετές εργατοώρες για την ασφάλεια των πολιτών.
     Εμείς οι Αστυνομικοί της Δ.Α.Αργολίδας επειδή ερχόμαστε σε καθημερινά σε επαφή με τα προβλήματα του πολίτη και θέλουμε τον κόσμο να μας κοιτά στα μάτια, γνωστοποιούμε σ’ αυτόν ότι εμείς θα πράξουμε στο ακέραιο το καθήκον μας για την ασφάλειά του, με τα μέσα και το ανάλογο προσωπικό που υπάρχει και δε θα φέρουμε την οποιαδήποτε ευθύνη εάν κάποιοι άφησαν το Νομό με ελάχιστο Αστυνομικό προσωπικό, το οποίο δε θα επαρκεί για την άρτια αστυνόμευσή του. Ο πολίτης θα πρέπει να γνωρίζει ότι το πρόβλημα δεν είναι ο Έλληνας Αστυνομικός αλλά η μεγάλη έλλειψη αστυνομικών στην Δ.Α.Αργολίδας η οποία πήρε επικίνδυνες διαστάσεις  με την μείωση των (51) οργανικών θέσεων αστυνομικών.
     Ως συνδικαλιστές της Ελληνικής Αστυνομίας που υπηρετούμε στην Δ.Α.Αργολίδας έχουμε γνωστοποιήσει επανειλημμένως το πρόβλημα της λειψανδρίας αστυνομικών για να υπάρξει το ανάλογο ενδιαφέρον από τους αρμόδιους φορείς ώστε αυτό να επιλυθεί, αλλά το αποτέλεσμα της εφαρμογής του Ν.4249/2014 είχε να επιδεινώσει την ήδη επιβαρυμένη κατάσταση που επικρατούσε και δυστυχώς αν δεν αλλάξουν τα δεδομένα και δεν πραγματοποιηθεί άμεσα η αναδιοργάνωση - αναδιάρθρωση των αστυνομικών υπηρεσιών μας με ανακατανομή των οργανικών θέσεων αξιολογώντας όλα τα στοιχεία προτάσεων Διοίκησης και Συνδικαλισμού από την ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. θα συνεχίσει να μας ταλανίζει αυτό το θέμα.
     Η Π.Ο.ΑΣ.Υ. καλείται όπως συγκροτήσει άμεσα την αρμόδια ομάδα εργασίας η οποία να εργαστεί πάνω στο θέμα της  αναδιοργάνωσης & αναδιάρθρωσης της ΕΛ.ΑΣ. ώστε να είμαστε έτοιμοι με προτάσεις για να ξανακτίσουμε την ΕΛ.ΑΣ. πάνω σε νέες στέρεες βάσεις εξασφαλίζοντας την όσο δυνατόν καλύτερη λειτουργικότητα της, που θα έχει ως αποτέλεσμα να υπάρχουν ασφαλείς και υγιεινές συνθήκες εργασίας για τους συναδέλφους και να προσφέρουμε καλύτερες υπηρεσίες αστυνόμευσης στην κοινωνία.
     Οι  κύριοι Βουλευτές του Νομού μας καλούνται όπως συμβάλουν στην ταχεία κατάργηση του Άρθρου 41 του Νόμου 4249/2014 με την άμεση επαναφορά των 6.700 οργανικών θέσεων αστυνομικών στην ΕΛ.ΑΣ. , στην άρση της μνημονιακής δέσμευσης για πάγωμα των προσλήψεων αστυνομικών στις αστυνομικές σχολές και την άμεση προκήρυξη θέσεων εισαγωγής στο σώμα με βάση τις πραγματικές του ανάγκες, να επιταχυνθεί ο χρόνος για την επικείμενη αναδιοργάνωσης & αναδιάρθρωσης της ΕΛ.ΑΣ. αλλά και ταυτόχρονα να συμβάλουν στην αμεσοτάτη επαναφορά των (51) οργανικών θέσεων αστυνομικού προσωπικού στην Δ.Α.Αργολιδας.
     Τέλος θα εστιάσουμε την πικρία μας ότι από τις έκτακτες - συμπληρωματικές μεταθέσεις έτους 2015 του αρμόδιου Συμβουλίου Μεταθέσεων του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ. εξαιρέθηκαν κάποιες Διευθύνσεις Αστυνομίας σε όλη την χώρα που μέτριουνται στα δάχτυλά μας και μέσα σε αυτές και η Δ.Α.Αργολίδας. Πιστεύουμε ότι δεν πρόκειται να ταρασσόταν καμιά ισορροπία δυνάμεων εάν παραχωρούνταν κάποιες θέσεις και στους υπολοίπους.


Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                   Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΠΑΘΕΟΦΑΝΗΣ        ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΒΕΝΕΤΣΙΑΝΟΣ 

πηγή:bloko.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: