Κυριακή 18 Οκτωβρίου 2015

Με τα πιο μελανά χρώματα περιγράφει ο Ν.Τόσκας την ομάδα ΔΕΛΤΑ

Θέμα δημοκρατικού ελέγχου και αποτελεσματικότητας ήταν η κατάργηση τής Ομάδας ΔΕΛΤΑ, σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη, ο οποίος σε ραδιοφωνική συνέντευξή του στο Πρώτο Πρόγραμμα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας κάνει λόγο για υπηρεσία, που είχει υιοθετήσει "πονηρές, εντός ή εκτός εισαγωγικών, πρακτικές".

Διαβάστε το επίμαχο κομμάτι της συνέντευξης απομαγνητοφωνημένο:

Δημοσιογράφος: Τώρα κ. Υπουργέ, υπήρχε και ένα άλλο θέμα της αρμοδιότητας σας, το οποίο δίπλα στα πολύ σοβαρά και σημαντικά που μας αναπτύξατε, κέρδισε αρκετό μερίδιο δημοσιότητας. Έχει να κάνει με την απόφαση σας να διαλυθεί η ομάδα ΔΕΛΤΑ και να ενταχθεί ως επικουρική δύναμη σε άλλους αστυνομικούς σχηματισμούς. Γιατί έγινε αυτό; 

   
Αναπληρωτής Υπουργός: Δύο ήταν οι λόγοι που διαλύθηκαν αυτές οι ομάδες ΔΕΛΤΑ. Θέμα δημοκρατικού ελέγχου και θέμα αποτελεσματικότητας.
Δεν μπορεί να υπάρχει αστυνομική δύναμη η οποία να μην έχει επικεφαλής. Επίτηδες να μην έχει επικεφαλής, για να μην βρίσκεται και ο υπεύθυνος, η οποία να κρύβει διακριτικά στη στολή, η οποία να κρύβει αριθμούς μοτοσυκλετών και να ενεργεί έτσι. Δεν μπορεί να υπάρξει συντεταγμένο κράτος, με πονηρές, εντός ή εκτός εισαγωγικών, πρακτικές.

Δεύτερον, το κύριο βάρος αυτή τη στιγμή και οι ανάγκες της κοινωνίας μας δεν είναι η καταστολή. Είναι η αστυνόμευση στις γειτονιές και κύρια στις γειτονιές με τα περισσότερα προβλήματα, στις φτωχές περιοχές, στις περιοχές που υπάρχουν προβλήματα με διάφορες ομάδες, που έχουν παραβατική συμπεριφορά. Άρα από αυτές τις ομάδες ΔΕΛΤΑ, το 1/3 πήγε στις μονάδες αποκατάστασης της τάξης αλλά θα είναι συντεταγμένο με επικεφαλής και για συγκεκριμένες δουλειές- αποστολές και τα άλλα 2/3 πήγαν στην αστυνόμευση. Ενισχύουμε την αστυνόμευση και ενισχύουμε και τον έλεγχο. Και αυτοί ήταν οι λόγοι για τους οποίους πάρθηκε αυτή η απόφαση.

πηγή: bloko.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: